Citava Cuprija je veliko arheolosko nalaziste. Najatraktivniji je prostor oko muzeja, kasarne, usca i ade. Sve je moguce.
Kroz Pomoravlje je prolazio cuveni rimski put "Via militaris". Kod nas ga zovu "Carski drum", to je glavna cuprijska ulica.
Posted 23 September 2006 - 00:35
Citava Cuprija je veliko arheolosko nalaziste. Najatraktivniji je prostor oko muzeja, kasarne, usca i ade. Sve je moguce.
Kroz Pomoravlje je prolazio cuveni rimski put "Via militaris". Kod nas ga zovu "Carski drum", to je glavna cuprijska ulica.
Posted 23 September 2006 - 03:47
Posted 27 September 2006 - 23:46
Nakon nekoliko razmenjenih poruka pomislio sam da forumase zanima istorija istorija Cuprije.
Zato pokusavam da kroz zanimljivosti, u rubrici "Prilozi iz istorije Cuprije", prikazem dogadjaje koji su znacajni za nas grad.
Npr: prva citaonica, prva bioskopska predstava, pozorisna predstava, znameniti Cupricani i dogadjaji u kojima su oni ucestvovali, gosti Cuprije i slicno.
Ipak, videvsi da je broj komentara mali, cini mi se da je interesovanje forumasa slabo. Voleo bih da se varam.
Posted 28 September 2006 - 01:11
Posted 28 September 2006 - 03:34
Pretpostavljam da mnogo vise ljudi cita nego sto pise komentare, tako da nemoj da te to brine, nego nastavi da nas zasipas zanimljivostima. 
Posted 28 September 2006 - 10:45
Ne brini za interesovanje, siguran sam da ljudi citaju. Uskoro cu dati i sam svoj doprinos. Nasao sam jednu zanimljivu knjizicu koja govori o tome kako su cupriska sela dobila imena. Pa ako nemate nista protiv...?
Posted 28 September 2006 - 11:07
Posted 28 September 2006 - 17:23
Posted 16 April 2007 - 13:32
Posted 16 April 2007 - 14:29
Posted 16 April 2007 - 16:25
Posted 16 April 2007 - 16:33
Posted 16 April 2007 - 17:05
Posted 16 April 2007 - 20:14
[quote name='ale-and]
Pa sad' date='koliko je svima to poznato,bas i ne znam,objavljeno ovde na forumu nije,ili nisam naisla(u tom slucaju se izvinjavam ako sam ponovila). Ja sam ovo nasla u knjizi u kojoj inace ima sve o svim gradovima i prepisala.
A sa druge strane nije problem da ljudi pisu sta god da znaju,sve je korisno i lepo cuti.
Koliko sam razumela ti znas nesto o tim bitnim ljudima,pa pisi,zasto da ne.
Ne znam zasto ovo: treba pisati o ovome ,treba pisati o onome
Pisi!
[/QUOTE']
Slazem se sa tobom da je svaki podatak dragocen i siguran sam da vecina nas nije znala neke od tvojih navedenih!
Djole035,mogao bi,posto vidim da na znas neke stvari, da malo opsirnije kazes o tome...
...pa,pisi