Ćuprija grad | Forum: Lokalni izbori 2008 - Ćuprija - Ćuprija grad | Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Lokalni izbori 2008 - Ćuprija

#1 User is offline   enlav 

• Member
  • PipPip
  • Group: Members

Posted 02 May 2008 - 19:18

Pošto nam predstoje republički i lokalni izbori, otvorio bih novu temu da komntarišemo i pozitivno ili negativno listu kandidata na predstojećim izborima. Ova lista mi se više čini lista LOPOVA koje nije sramota da se čak šta više kandiduju za predsednika opštine (jer su nosioci liste).
Evo linka za jedan komentar koji je koliko smešan toliko i tužan jer je istinit.

Ovo je samo jedan a lista je dugačka i prljava.

0

#2 User is offline   kelnerdoca 

• Member
  • PipPip

Posted 02 May 2008 - 20:28

Treba govoriti o budućnosti ove zemlje. Dok ista bude vezana za naše vezotine od političara a ne za adekvatno i strucno reagovanje na izazove ovog vremena, nema nam progresa.
Samo, neki nas satrapi koče kao pijavice se kačeći na jeftine emocije. Crveno i crno, i jos plavo i zuto pride, otimaju nam ceo spektar hahaha.

Posted Image
Da osvojimo evropu zajedno!

kelnerdoca2008-05-02 19:29:17
0

#3 User is offline   anagard 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 02 May 2008 - 23:34

A gde mogu da se vide liste sa kandidatima za odbornike za nasu opstinu
0

#4 User is offline   Grasa 

• Clan posmatrac

Posted 03 May 2008 - 13:19

Pošto nam predstoje republički i lokalni izbori, otvorio bih novu temu da komntarišemo i pozitivno ili negativno listu kandidata na predstojećim izborima. Ova lista mi se više čini lista LOPOVA koje nije sramota da se čak šta više kandiduju za predsednika opštine (jer su nosioci liste).
Evo linka za jedan komentar koji je koliko smešan toliko i tužan jer je istinit.

Ovo je samo jedan a lista je dugačka i prljava.

Na koju listu misliš?
0

#5 User is offline   Maja 

• Forumash starosedelac

Posted 03 May 2008 - 13:26

U sluzbenom glasniku opstine Cuprija. Mislim da je to broj 9/08 od 29.04.2008, nisam sigurna. Ali mogu tacno da vidim, pa kad se vidimo da ti kazemPosted Image

Zaboravih... Na lokalnim izborima za odbornike opstine Cuprija je podneto i proglaseno 10 lista. Mogu i da napisem koje su, ali znam da je politika zabranjena na forumu. U svakom slucaju, videcete na listicu 11.05.2008. A i mislim da na TV Cuprija ide predstavljanje kandidata, ne znam tacno.
Maja2008-05-03 12:30:01
0

#6 User is offline   Grasa 

• Clan posmatrac

Posted 03 May 2008 - 13:28

U sluzbenom glasniku opstine Cuprija. Mislim da je to broj 9/08 od 29.04.2008, nisam sigurna. Ali mogu tacno da vidim, pa kad se vidimo da ti kazemPosted Image

Jel ima online varijanta istog, pošto vidim, imamo novi sajt opštine? Posted Image
0

#7 User is offline   Maja 

• Forumash starosedelac

Posted 03 May 2008 - 13:40

Jel ima online varijanta istog, pošto vidim, imamo novi sajt opštine? Posted Image

Ne postoji online varijanta, na zalost. Ali mislim da sve javne ustanove kod nas dobijaju Sl.glasnik opstine Cuprija, tako da nije problem doci do njega.
0

#8 User is offline   enlav 

• Member
  • PipPip

Posted 03 May 2008 - 13:58

[quote name='Maja] [QUOTE=anagard] A gde mogu da se vide liste sa kandidatima za odbornike za nasu opstinu[/QUOTE]
Mogu i da napisem koje su' date=' ali znam da je politika zabranjena na forumu. U svakom slucaju, videcete na listicu 11.05.2008.
[/QUOTE']
Zar je život moguć bez politike.... Svi bi mi voleli da možemo da živimo bez nje... Ali je to nemoguće... Čak i na forumu...????

Nećemo da komentarišemo politiku (visoku ili bilo kakvu već), već samo ljude nama poznate i njihove aspiracije u ovoj trci. Ako su oni ti koji trebaju da nam ulepšaju grad, najmanje što možemo da učinimo da ih komentarišemo i izaberemo najbolju varijantu za nas.

Od kada postoji ovaj forum mi se svi žalimo na naš grad i sve u njemu i sada kada treba najviše da komentarišemo i izaberemo najbolji put TREBA DA ĆUTIMO.

JA NEĆU NI SAD, NI NIKADA DOK JE OVAKO JER SE OVA AGONIJA NASTAVALJA I NASTAVLJA JER SU SVE (NE BAS SVI) TO ISTI LIKOVI, KOJI SAMO HOĆE JEDNO....

enlav2008-05-03 18:12:07
0

#9 User is offline   Maja 

• Forumash starosedelac

Posted 03 May 2008 - 14:17

E ovako, ne zelim da komentarisem, jer opet ponavljam, politika je zabranjena na forumu. Samo cu da napisem koje liste ucestvuju na lokalnim izborima, samo nazive listi, onim redosledom koji ce biti na listicu, i broj kandidata za odbornike za svaku listu. Sto se tice same liste kandidata, nju cete morati da potrazite u Sl.glasniku opstine Cuprija, kao sto sam vec rekla gore, lista sadrzi podatke koji bas nisu za objavljivanje na internetu, poput adrese kandidata. Dakle ovako (broj u zagradi predstavlja broj kandidata za odbornike).

1. "Za evropsku Cupriju - Boris Tadic" (35)
2. "G 17 plus - Mladjan Dinkic" (36)
3. "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Kostunica" (33)
4. "SPS-JS-PUPS-Ivica Dacic-Dragan Markovic Palma" (37)
5. "Grupa gradjana Ravanica" (37)
6. "Liberalno demokratska partija - Silvana Zivanovic" (13)
7. "Srpska radikalna stranka - Tomislav Nikolic" (37)
8. "Nova Srbija - Pokret snaga Srbije - Dr Ljubomir Maric" (28)
9. "Grupa gradjana za Cupriju i Senjski rudnik zajedno, UGR 19" (14)
10. "Ujedinjeni Vlasi Srbije - Dr Predrag Balasevic" (13)

TOLIKO OD MENE STO SE IZBORA TICE
0

#10 User is offline   anagard 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 03 May 2008 - 17:03

hvala i za ovoliko a tv cupriju nisam gledala do sada pocecu od danas
0

#11 User is offline   surfer 

• Forumash starosedelac

Posted 03 May 2008 - 17:04

Mozda ne sme da se skenira sl glasnik pa zbog toga nemamo online varijantu, mada je to od opsteg znacaja
0

#12 User is offline   anagard 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 03 May 2008 - 20:21

@enlav potpuno si u pravu. 

Evo ja cu da krenem sa necim slicnim.

U gradu je skoro gostovao naociti gospodin i Pokreta za Evropu valjda neznam tacno.

Sta mi je smesno :

pored njega se nacrtali dva gospodina od kojih je jedan kupio jedno Cuprijsko preduzece koje je radilo super i radnici jos 2001 imali platu 16.000,oo din. Elem kao sto rekoh kupi ga on navodno za 54.000.000,oo din (toliko je izlicitirao) i ono bankrotira a radnicima plata bila kad je otisao celih 13.000,oo. Ode on a preduzece kupi njegov pajtas za 100.000,oo evrica. 

Drugi dasa se ovde sirio po gradu obecavao posao i platu ko u njegovoj zemlji a on primi 10 pripravnika da rade posao 30 radnika i to zato sto mu drzava placa pripravnike sledece 5 godine po 13.000,oo. Mislite da im daje neki dinar preko, varate se.

Raspisa se je a htedoh da vas pitam pa zar cemo sa njima na celu u Jevropu.

Sreca valjda nisu skupili dovoljan broj potpisa pa ih vidim nema na spisku Majinom.

0

#13 User is offline   enlav 

• Member
  • PipPip

Posted 03 May 2008 - 21:22

Moj mozak mi ne dozvoljava činjenicu da neko bude do te mere bezobrazan, da se kandiduje kao nosilac liste i da se krije iza liste običnih, zaplašenih radnika najpoznatijeg našeg brenda ''Ravanice''. Tužna je ne samo Ćuprija, već Srbija, prvani sistem kada je moguće da neko na takav bezobrazan način hoće sad i da nam bude gadonačelnik.

Zamislite scenario kao u onoj priče ''Smeho protiv strha'', i svako od njegovih radnika bude praćen... I on dobije jedno mesto u odborničkoj skupštini.... I onda po istom načinu (pretnje, ucene, podmićivanje...)... On postane gradonačelnik... I onda naravno o trošku opštine ide na suđenja...ALI BI MU JA TOPLO PREPORUČIO SLEDEĆI NASAVAK... I onda ako ''slučajno proradi pravni sistem'' ode u bajbuk.... A tamo mu drug Ljuba...

JADNA JE I TUŽNA ĆUPRIJA KAD NJIH I NIJE SRAMOTA DA SE KANDIDUJU DA BI I DALJE KRALI, SRAMOTA.

Top tri lista bi trebala da ide ovim lopovskim redom:

5. Rade Đorđević

8. Ljuba Marić

3. Ljubini uvlakači

enlav2008-05-03 20:23:09
0

#14 User is offline   simke 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 04 May 2008 - 00:07

Sticajem nekih okolnosti upoznat sam sa 90% ljudi sa odbornickih lista svih partija.To je bLAgo receno plac majke bozije.Ja stvarno ne znam kako je nekima moguce da obitavaju na vlasti ili pored nje vec duzi niz godina i samo se malo rotiraju i eto ih opet na ziborima. Pa jel samo oni znaju da se ,,bave politikom,,?Pa jel smo mi toliko bolestan narod da to ne vidimo i da oteramo jednom zauvek sve to u politicku proslost kao sto negde vec rekoh negde.Glasam za Enlav top listu bez razmisljanja.Opcije koja bi mozda mogla biti suncev zracic u ovom izbornom tunelu koji je Maja predocila nama jednostavno NEMA! Jednostavno ne vidim!

0

#15 User is offline   simke 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 04 May 2008 - 00:14

I sta ce nama u stvari da se desi?Pobedice Palma sa Borom Kalabom na celu,onda ce on ili Toplica da bude predsednik opstine, uradice nam trotoar u cenrtu grada i ima da prosto poludimo od srece i radosti. Ili pak, da pobedi ona lista RAVANICA sa Radetom na celu pa da mu prodamo kucu , bicikle, namestaj jer covek oce sve da kupi!Al bez para .. Ccccc nadrljali smo ko magare uzbrdo!
0

#16 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 04 May 2008 - 03:23

Za sve ste potpuno u pravu. Ali zar nije bilo bolje da ste se i vi prijavili kao GG ili kako već za učešće na ovim lokalnim izborima jer kako drugačije mislite da rešite probleme u gradu osim kroz institucije i kroz akciju ?

Znam za koga ću glasati na parlamentarnim izborima ali nisam pametan za koga da glasam na lokalu pošto su svi loši i manje-više kompromitovani. Nijedna od ovih opcija mi se ne sviđa što zbog politike i ideologije što zbog kadrovske strukture unutar same stranke odnosno grupe građana (i seljaka). E sad ne znam kakva je ova GG za Ćupriju i Senjski rudnik zajedno. Oni su mi nepoznati. Ko je tu glavni ?

Enlav zaboravio si Radetove uvlakače. :)
0

#17 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac
  • Group: Administrators

Posted 05 May 2008 - 06:16

ADMIN:  Vidim da ovde mnogo "strina" BEZIMENIH ima.
Gospodo, politika je zabranjena pravilnikom na forumu, a postoji i dobar razlog zasto.

Obzirom da se ovih dana ne prica ni o cemu drugom, nego o politici, ljudi su se  pretvorili u "politiku" - NAZALOST, do izborne tisine ce na forumu moci da se diskutuje i o politici.

Da se razumemo samo jednu stvar: 

Licni napadi i vredjanja takodje su ZABRANJENI PRAVILNIKOM. Da ne pominjem i to sto ljudi koje pominjete nisu prisutni na forumu, i da najteze reci upucuju upravo "bezimene strine", i strine koje su potpisane laznim imenima

"STRINE" => zelite da se bavite politikom, a zelite li da Vam u licnoj karti na mestu imena pise "strina" ? 

Jednu od "strina", koja je bila suspendovana na nekoliko dana zbog vredjanja i nepostovanja pravilnika upitah: 

"Zasto se ne predstavis kad vec napadas i vredjas ljude" ?

Strinin odgovor: ".....e, pa to mi ne odgovara......"

Da se razumemo odmah - NIKOG JA OVDE NE BRANIM !

Moze se diskutovati na temu "Lokalni izbori", ali SAMO U OKVIRU PRAVILNIKA ! Svaka poruka koja nije u skladu sa pravilnikom ce biti obrisana bez dodatnih objasnjenja !

stecko2008-05-05 05:44:51
0

#18 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 05 May 2008 - 21:17

Hajde da razdvojimo neke stvari. Dakle, slažem se sa Enlavom u mnogim stavovima koje je izneo ovde na forumu ali hajde da ne pričamo o nekoj visokoj politici, ideologiji i parlamentarnim izborima ovde na forumu . Hajdemo pre svega da se ograničimo da LJUDE koji su se kandidovali sada na lokalnim izborima i koji su do sada bili na vlasti u Ćupriji jer su na lokalu mnogo bitniji ljudi koje manje-više znamo nego neka stranačka politika. Dakle, ajmo da pišemo o ljudima koji su u različitim strankama i koji pretenduju na rukovodeće pozicije u opštini a ne o stranačkoj politici.

Stecko je u pravu kada kaže da ne smemo vređati nikoga već treba argumentovano pričati o onima koji su bili na vlasti u Ćupriji i koji će tek da budu. Ja sam nabrojao mnoge loše i dobre stvari koje su urađene u Ćupriji u proteklom periodu i o tome definitivno treba pisati. Bitno je samo da se iznosi istina o ljudima i činjenično stanje u gradu a ne da se laže, kleveće i tračari u prazno. A to da neko ovde ostavlja broj lične karte ili JMBG, broj cipela, da iznosi podatke gde je rođen, kad je rođen i zašto je rođen-to je stvarno besmisleno.

Enlav, stvarno, kako neke ljude nije sramota da se ponovo kandiduju za odbornike ili nešto više kad se dobro zna ko su, šta su, kako su se pokazali i šta su (ili šta nisu) uradili dok su bili na vlasti u Skupštini Opštine Ćuprija ili na nekim drugim pozicijama.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users