Ćuprija grad | Forum: GLAVNA TEMA !!! - Ćuprija grad | Forum

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

GLAVNA TEMA !!!

#21 User is offline   Had 

• Forumash junior
  • Group: Members

Posted 21 February 2008 - 19:30

Nije problem samo u monopolistima,vec i u onima koji ih stite,bajni premijer i drustvo.
0

#22 User is offline   malena 

• Forumash junior

Posted 29 February 2008 - 20:28

E ljudi neznam ko je kriv za to sto se desava u Srbiji ali je tuzno.Ja dolazim uskoro pa se nadam da cu zateci malo bolje stanje nego ranije.Nadam se.
0

#23 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 29 February 2008 - 23:43

Nećes sigurno. Ekonomski pokazatelji u zemlji i svetu su sve gori i gori:

Vlada Srbije odobrila poskupljenje struje za 7,6% a uskoro ponovo poskupljuju meso i hleb...Blic online-cela vest

Uskoro skuplji dinarski krediti. Povećanje referentne kamatne stope od strane NBS izazvaće rast kamata na gotovinske i potrošačke dinarske kredite u bankama: Blic online-vest

Inflacija u Srbiji u februaru 0.7 odsto

Autor: Beta | 29.02.2008 - 12:57

Inflacija u Srbiji iznosila je u februaru 0,7 odsto, dok ukupan rast cena robe i usluga u prva dva meseca ove godine iznosi 1,6 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku...Blic online-cela vest

"Srbijagas" traži poskupljenje gasa za oko 20 odsto

Autor: Beta | 29.02.2008 - 17:32

Javno preduzeće "Srbijagas" zatražilo je poskupljenje prirodnog gasa za oko 20 odsto, rečeno je agenciji Beta u tom preduzeću. Kao razlog za poskupljenje navedeno je povećanje cena gasa koji ruski "Gasprom" isporučuje Srbiji za skoro 30 odsto od 2008. godine...

Blic online-cela vest

Evo jedne veoma loše svetske vesti koja će veoma uskoro rezultirati ponovnim poskupljenjem goriva i na našim pumpama. Cena nafte na svetskom tržištu je danas probila istorijski rekord od 103 dolara po barelu. Barel je inače isto što i 159 litara...Blic online-vest

Prema tome Malena, na osnovu svih ovih domaćih i svetskih ekonomskih parametara, ne piše nam se dobro.
0

#24 User is offline   enna 

• Member
  • PipPip

Posted 01 March 2008 - 01:39

Ja bih volela das sam danas u Cupriji. Zato sto su zadusnice. To je poseban dan u Cupriji. Jos u petak pocinje jurnjava: pijac je prepun uzurbanih domacica. Kupije se na veliko. Uvece se kuva, mesi, pece, filuje...

U subotu pre podne, gotovo cela Cuprija se seli na groblje. Neko nosi hranu, neko samo cvece i svecu. Neko u tuzi cuti, neko koristi priliku da se sit narazgovara. Posle podne, ukucani se skupljaju uz hranu, pice i uspomene. Zadusnice su, zaista, prekrasan nacin da se ozive i sacuvaju uspomene na na one kojih vise nema. Ja bih tako zelela da posetim grob moje majke danas, ali sam mnogo daleko.
0

#25 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 01 March 2008 - 02:10

Ma znas kako bi mi nedostajale zadušnice, groblje, pijaca i taj užurbani narod na njoj da sam negde preko grane ! Prosto ne bi mogao da živim bez toga u Švajcarskoj na primer. Hehe. E jedino što volim da jedem žito. :)

Nego odosmo mi mnogo off. Da se mi vratimo polako na temu. A glavne teme su loša ekonomska situacija u Srbiji, kriza, siromaštvo, beda, nemaština, velika inflacija-stalna poskupljenja i uzroci za sve to-monopol, korupcija i LOPOVLUK na sve strane !
0

#26 User is offline   enna 

• Member
  • PipPip

Posted 01 March 2008 - 12:23

Ja sam mogla i ranije, ali sam otisla kada sam shvatila da i ako se stuacija popravi u Srbiji, to se nece desiti za mog zivota.

Otici i nije tesko, ali je period prilagodjavanja tezi. Samo sto smo mi, slovenske duse, cudne ptice. Srela sam ljude koji su plakali i plakali za kruskom u svome dvoristu u domovini!?!

U vezi pitanja: kako bi se popravila situacija u Srbiji, u kratko: treba zasukati rukave i poceti da bi neka treca ili cetvrta generacija bolje zivela...
0

#27 User is offline   saba 

• Forumash senior

Posted 01 March 2008 - 13:44

Iako imam 48 godina (a za dva meseca i 49-ta) ja jos gajim nadu i zivim u iluziji da ce se u Srbiji nesto DESITI, i da cemo i mi krenuti napred. Ovde na ovom forumu spadam u one STARIJE, kojih ima izgleda vrlo malo, vidim svi ste dosta mladi, neozenjeni, neudate, a ima i onih koji su tek zasnovali porodice i tek ih ceka povuci potegni.

Mogu samo jedno da vam kazem i porucim: Morate da se malo borite da bi nestp promenili i u svojim zivotima i u ovoj nasoj Srbiji. Ne moze se samo gledati kako propadamo i jednostavo sve to prepustati toku dogadjaja. Ako zelite da vam deca i unucici zive u nekoj lepoj, mirnoj i stabilnoj Srbiji, morate nesto i sami da uradite. Ovde uopste ne mislim na politicko delovanje svakog od vas. Ne ne morate da budete clan ni jedne partije ili stranke, ali morate da se malo potrudite da vama i vasoj porodici bude bolje. Ja imam i sina i cerku, vec su svoji ljudi, sami zive, sami rade i zaradjuju, Imam i unuku, ali me je ponekad strah i plasim se mnogo da ce i ta moja unuka da zakasni za lepim zivotom u Srbiji. U velikim smo g......a, a vrlo tesko se iz njih izvlacimo, a i kad se neko izvuce i ode negde, obelezen je i "SMRDI'' na tu gov....u Srbiju, i svi ga izbegavaju i obilaze, ko sugavo kuce.

0

#28 User is offline   malena 

• Forumash junior

Posted 01 March 2008 - 15:23

Pa ovo koliko mi vreme dozvoljava da gledam nasu politiku je ocajno i zaista je potrebno da se narod vec jednom probudi.Da bi se podmlatku obezbedilo nesto normalno,a saba je u pravu da li ce ova deca koja sada imaju 1-2ili malo vise godina pamtiti Srbiju po necem lepom.Ja imam roditelje,brata,snajku i bratanicu koji su u Cupriji i zaista im se divim.Rade 24 na 24 i opet nista da li narod ima za osnovne stvari? A kamoli da sebi priusti nesto malo maleno od luksuza.Ljudi preduzmite nesto....

0

#29 User is offline   saba 

• Forumash senior

Posted 01 March 2008 - 18:26

Ivana to jest MALENA, ne tako: ljudi PREDUZMITE, vec :

LJUDI URADIMO NESTO ZA NAS GRAD, ZA NASE ZIVOTE, I ZA ZIVOTE NASE DECE

(izvinjavam se sto pisem VELIKIM slovima)

0

#30 User is offline   malena 

• Forumash junior

Posted 02 March 2008 - 20:10

Da ali ja nemogu da kazem uradite,kada nisam tamo i da se pokrene i uradi nesto za sve a pogotovu za najmlace.Lako je dati podrsku sa strane a ne ucestvovati u ostvarivanju.
0

#31 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 05 March 2008 - 00:43

Dok je skoro milion ljudi u Srbiji nezaposleno a i ovi što rade-većina njih prima neke bedne prosečne plate od 5, 10, 15 000 dinara (govorim o Ćupriji) državni funkcioneri se ubiše od svojih plata a "najbolji" sa platom je guverner Jelašić koji mesecno "zaradjuje" oko 5000 €vrića.

Posted Image

Ovde su navedene samo njihove legalne plate a niko ne pominje njihova ogromna primanja u raznim Upravnim odborima javnih preduzeća i njihova ileglana primanja koja ne primaju iz budžeta nego od raznih mafijaških klanova, narko-kartela (da ih ne diraju), sumljivih i "kontroveznih" biznismena, bankarskih grupacija i fondacija, stranih vlada i obaveštajnih službi kao i razno-razne procente, provizije i ugradnje ! Oni em "zaradjuju" i PRIMAJU ogromne plate em kradu i otimaju i rukama i nogama na sve strane i svud gde god stignu a ti siromašni i poniženi narode ćuti i trpi ! Dok njima rastu primanja i plate obični prosečni ljudi sve više osiromašuju i upadaju u sve veću i veću finansijsku krizu iz koje će teško moći da izadju i što je najgore mi smo siromašni baš zbog toga što su oni bogati !!!

Politika online-cela vest
0

#32 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 23 March 2008 - 21:28

E svi ovi trgovinski i proizvodjački monopolisti su zreli za javno bešenje !!! Pitam se dokle sve ovo ide ! Najavljuju se nova i nova poskupljenja, sve više i više ! DOKLE BRE ???

Dovoljno je da pročitate samo 1 mali pasus o razlici u cenama nekih namirnica izmedju Srbije i Nemačke. Pazite, u Srbiji je statistički gledano prosečna plata 300-350 € a u Nemačkoj 1000 a možda i 1500€, ne znam tačno.

Srbija skuplja od Nemačke

Namirnica Srbija Nemačka

Kinder čokolada 100 din 67 din

Mleko (litar) 73 din 63 din

Ulje (litar) 110 din 70 din

s tim što će uljare da nam dignu cenu jestivog ulja na 145 dinara po litru a možda i više !

Pominje se desetodnedvi bojkot kupovine osnovnih životnih namirnica mada pretpostavljam da većina siromašnih ljudi u Srbiji taj bojkot primenjuje odavno i posti odavno ali ne zbog praznika i zato što voli nego zato što mora:

link

A kao da nam nije dosta poskupljenja-poskupljuju svinjsko meso, ulje, hleb...link

I to nije sve. Možda će i gorivo opet poskupeti-po ko zna koji put...link

Nego da se mi vratimo na ulje i monopol Peconija. Kažu da je na Zapadu ulje oko 0,8€ za litar (gastarbajteri mogu ovo da potvrde i prokomentarišu) a kod nas...link

Pa vi vidite za koga ćete da glasate na sledećim izborima ! Da li za napredak i realan ekonomski razvoj ili za monopol, dalja poskupljenja, stagnaciju, krizu, propadanje i opštu besparicu !?DR. IVAN2008-03-23 20:35:33
0

#33 User is offline   surfer 

• Forumash starosedelac

Posted 24 March 2008 - 00:23

Najbolje da mi pozovemo neke Nemce i Japance da nas nauče kako se vodi zemlja, to nam je jedini spas!!!
0

#34 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 24 March 2008 - 02:31

Aha, i da nas nauče kako se izbegava plaćanje poreza i kako se prave roboti mada ovo prvo već znamo i sami. :)
0

#35 User is offline   Br@nko 

• Forumash senior

Posted 24 March 2008 - 15:17

Najbolje da mi pozovemo neke Nemce i Japance da nas nauče kako se vodi zemlja, to nam je jedini spas!!!

Ha ha ha ha!!!! Carski!!!!!! Posted Image
0

#36 User is offline   kelnerdoca 

• Member
  • PipPip

Posted 15 April 2008 - 11:22

Beograđani će uskoro moći da preuzimaju svoje dokumente u bilo kojoj od 17 gradskih opština, nezavisno od toga u kojoj su zavedeni. Kada sistem proradi, građani će imati mogućnost i da s ličnog računara preuzimaju krštenicu, potvrdu o državljanstvu ili bilo koji drugi dokument.

Hardversko-softverska infrastruktura već je postavljena i samo se čeka izmena Zakona o matičnim knjigama jer sadašnji zahteva papir sa pečatom, a u ovom rešenju koristi se elektronski potpis (zaposleni u opštinama sa smart karticama) i bar-kodovi (kada građani sami štampaju dokumenta).

svet kompjutera,mart 08.

kelnerdoca2008-04-15 10:23:09
0

#37 User is offline   kelnerdoca 

• Member
  • PipPip

Posted 15 April 2008 - 11:36

[quote name='DR. IVAN]
Pa vi vidite za koga ćete da glasate na sledećim izborima ! Da li za napredak i realan ekonomski razvoj ili za monopol' date=' dalja poskupljenja, stagnaciju, krizu, propadanje i opštu besparicu !?[/QUOTE']

Problems? The problem is you!
Evo, odkada nema crvene napasti, svuda po zapadu spustaju cenu rada, a  i tamo ima bome teskih monopola, nismo jedini niti ikakav unikat, ali nemamo skil u borbi sa ekonomskim napastima koje nam zagorcavaju zivot, ja bih rekao, zbog politicke propagande i ideje da vlast sve kontrolise. to ako vam dodju khm hm, a do tada treba podrzati sve koji brane prava potrosaca, i forsirati samodovoljnost:
 gajite svoju hranu,zajebite markete
 kuvajte, zajebite fastfoodove
 bavite se hobijima i razvijajte prakticne vestine,zajebite mtv
 itd

edit: pala mi je na pamet jedna leepa ilustracija

/watch?v=0u6lCBnRoHQ

kelnerdoca2008-04-15 15:10:25
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2