Ćuprija grad | Forum: Emisija: "?uprijska hronika" - Ćuprija grad | Forum

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Emisija: "?uprijska hronika"

#1 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac
  • Group: Members

Posted 26 October 2006 - 00:27

Ne bi bilo loše kada bi na TV Ćuprija postojala neka emisija poput Beogradske hronike na RTS-u koja bi se bavila iskljucivo lokalnim problemima odnosno svim konkretnim problemima koje Ćupričani imaju sa opštinskim i drugim službama i preduzećima kao što su SO Ćuprija, JKP Usluga, Direkcija za izgradnju, škole, vrtići i sve druge institucije.

Znači kada gradjanin Ćuprije ima neki problem a ne može nikako da ga reši uz pomoć neke institucije onda da to saopšti javno i da na taj način potraži pomoć televizije i sugradjana !

Znaci u ovoj emisiji bi gradjani mogli da prijavljuju svoje komunalne probleme, probleme vezane za struju, vodu, bezbednost, saobraćaj i uopšte za život u gradu.

Videli smo da mnogi Beogradjani nisu mogli da reše takve svoje probleme sve dok se za pomoć nisu obratili emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u koja upravo za to i služi.

Ili možda neka takva emisija već postoji na našoj gradskoj televiziji ? Mislim da bi na ovu temu trebalo da odgovori i Volly pošto on radi na TV Ćuprija, i da nas informiše o ovom pitanju.

0

#2 User is offline   sonesq 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 26 October 2006 - 10:59

Nema to ko ovde ozbiljno da radi. Osim toga, zasto seći granu na kojoj sediš?
sonesq
0

#3 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 29 October 2006 - 00:24

Mozda si i u pravu...
0

#4 User is offline   cvetko 

• Forumash starosedelac

Posted 29 October 2006 - 00:28

Mozda si i u pravu...

Ma nije mozda nego sigurno......

0

#5 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 29 October 2006 - 00:38

Emisija o kojoj govorite zove se Mozaik i emituje se svakodnevno od 10 do 12 i reprizno od 16,15 do 18.

RTV Cuprija sve moze, ali je problem dotrajala emisiona i studijska tehnika. problema ima bezbroj, neki se vide a neki ne. Plata nam kasni dva meseca. I to je jedan od razloga. Ovo sto postizemo sada nije nas maksimum, ali pri ovakvom stanju stvari i to je dovoljno. Nadam se da razumete.

0

#6 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 29 October 2006 - 01:42

[QUOTE=Volly]RTV Cuprija sve moze... [QUOTE]

Posted Image

Mogu li da pitam nesto?

Koliko zaposlenih u TV Cuprija ima zavrsenu skolu, vezano za profesiju kojom se bave, a da to nisu kusevi i vecernje skole?

Kolika je suma koju mesecno dobijate za plate (druge troskove da ne gledamo), a koliko zaradjuje TV mesecno (reklame , oglasi,usluge...)?

...ustvari, mozda je bolje da ne pocinjemo!
Lakse se dise
0

#7 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac
  • Group: Guests

Posted 29 October 2006 - 02:10

RTV Cuprija sve moze...

Haha, dobar vic.

Volly, svaka cast pojedincima, npr. tebi. Ne znam sta tamo radis, ali ovde na forumu se koliko toliko trudis da napises nesto. Naposletku ti si i urednik, zar ne?

A ostatak nase famozne televizije i to nekih 90-tak procenata bukvalno ne radi nista.

Svi se predvode starom poslovicom:
"Nema tih para sa kojima mozes da me platis, koliko ja mogu da ne radim nista"

Zar nije tako?
0

#8 User is offline   sonesq 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 30 October 2006 - 13:28

Shvatam da ste ograničeni sredstvima. Ali na šta mislis kada kažeš da je dovoljno? Kvaliteta programa, dobrih reportaža, objektivnog informisanja, transparentnosti finansiranja... Ako ste u štrajku, onda to i objavite.

sonesq
0

#9 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 October 2006 - 00:52

Dobro, ne moze bas sve. Recimo, ne moze da izvestava sa lica mesta.

Alkar, neka od tvojih pitanja zadiru u poslovnu politiku, ali cu ti reci:

Zaposlenih ima 46. Od tog broja 15 je novinara i svi su obrazovani za taj posao, od skola pri Udruzenju novinara Srbije do Fakulteta politickih nauka. Tehnicari, pre svega montazeri, su vrhunski. Takvih nema ni u RTS. Rade sa dva kompjutera a postizu fantasticne rezultate. Snimatelji moraju mnogo vise da rade, ali i medju njima ima vrhunskih. Problem je zavrsnica - emitovanje programa. Studijska i emisiona tehnika su dotrajale. Tu smo vec nemoci. Zato u etar odlazi i ono cemu se vi mozda smejete i mislite da je ljudska greska. Ima i njih, ali one su uglavnom posledica uslova u kojima radimo. Dodjite da vidite kako sada izgleda Merkator. O finansijama ne mogu da govorim jer je to vec poslovna tajna, ali u Cupriji i okolini bi se nesto od marketinga i moglo zaraditi da  u narodu nema ranije stovorene lose slike o nama. Vecina ljudi negativno ocenjuje rad televizije, ali je ipak svi gledaju. RTV Cuprija je jedino Javno preduzece koje nesto radi, proizvodi, i to se vidi. Doduse lose, ali i to je posledica loseg predajnika. Zamislite, a nas ce prve ugasiti, prodati ili sta vec. Socijalni program ne postoji, kolektivni ugovor jos nije potpisan, platu ne primamo redovno, a kada smo opstinarima ili bilo kome drugom potrebni stvore se odmah. Podrsku nemamo ni od koga.

Sada valjda razumete sta je to "dovoljno".

Sale, nisam urednik, i dobro je sto nisam. Novinar - terenac mi za sada sasvim odgovara. 

0

#10 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac
  • Group: Administrators

Posted 31 October 2006 - 01:10

Zaposlenih ima 46. Od tog broja 15 je novinara i svi su obrazovani za
taj posao, od skola pri Udruzenju novinara Srbije do Fakulteta
politickih nauka. Tehnicari, pre svega montazeri, su vrhunski. Takvih
nema ni u RTS. Rade sa dva kompjutera a postizu fantasticne rezultate.
Snimatelji moraju mnogo vise da rade, ali i medju njima ima vrhunskih.
Problem je zavrsnica - emitovanje programa. Studijska i emisiona
tehnika su dotrajale. Tu smo vec nemoci. Zato u etar odlazi i ono cemu
se vi mozda smejete i mislite da je ljudska greska. Ima i njih, ali one
su uglavnom posledica uslova u kojima radimo.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Auh, Voly, ja cenim to sto ti svojim stavom branis stavove i interese kuce u kojoj radis ali  =  PRETERA GA BRE MNOGO !!!Posted Imagehttp://forum.cuprija...ys/smiley18.gif

Ne bih zeleo da ulazim u detalje i da recimo navodim pojedinacne "slucajeve"  onog sto se vidi na TV ekranu, a posledica su  gresaka (u realizaciji za pocetak) i nemarnosti, neznanja, nebrige, aljkavosti,.....................

Da ne generalizujem stvari - svaka cast izuzecima kojih ima, uz jos jednu napomenu - da je velika vecina ljudi koja je vredela "pobegla" i radi neki drugi posao ili radi u drugoj TV/Radio/Novinskoj kuci.
0

#11 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 October 2006 - 01:17

Salazem se, Stecko, ali ko nije za sebe nije ni za druge?!
0

#12 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 31 October 2006 - 23:03

[quote name='Volly] ... Tehnicari' date=' pre svega montazeri, su vrhunski. Takvih nema ni u RTS...[/QUOTE']

Pre svega hvala na odgovoru. Posto si mi ovako odgovorio, izvinjavam se sto sam i pitao.
Lakse se dise
0

#13 User is offline   alekstina 

• Forumash starosedelac

Posted 13 November 2006 - 20:33

mmmmm...TV cuprija,to mi je omiljena tema.Gledam je povremeno cisto iz socijoloskih razloga.Volly kapiram te ja ali ova tvoja ispovest vise lici na onu od Zmaja "Hvali ciga svoga konja".Nema mnogo istine u ovome sto pricas,cak ni malo.Recimo pokrivanja za priloge su uglavnom arhivska ili prekratka pa ponavljate jedan kadar vise puta u prilogu koji ne traje vise od dva-tri minuta.Zasto?Zato sto je snimatelj uglavnom "pametniji" od "reportera".Znam to veruj mi jer sam pobegla odatle pre vise godina...Kako god...Ovo je samo kap.

0

#14 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 04 December 2006 - 23:31

Vi ste svi otišli offtopic. Pogledajte početni post ove teme.

Mene konkretno interesuje ova emisija, da li će nastati ili da li će možda emisija "Mozaik" dobiti takvu formu baš po uzoru na "Beogradsku hroniku" na RTS-u !?

Ma neka ide Ĺľivot, nek ide sveeeeeeeeee,

samo noćas je važno, noćas te želim, poljubi meee,

ma neka ide Ĺľivot, nek ide sveeeeeeeeee,

nikada neću biti karakter da ti kažem NE !
0

#15 User is offline   Marina_Dak 

• Forumash senior

Posted 06 December 2006 - 01:15

Ma dokle ces ti da vbrises ljudima poruke samo zato sto ne gledaju TV Cupriju?
0

#16 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 08 December 2006 - 00:57

Ma dokle ces ti da vbrises ljudima poruke samo zato sto ne gledaju TV Cupriju?

Na pogresnu si se adresu obratila, postovana "koleginice".
Poruke ne brisem.
Zakon o informisanju treba da ima samo jednu recenicu: "Stampa je slobodna!"
0

#17 User is offline   Marina_Dak 

• Forumash senior

Posted 08 December 2006 - 01:30

Moja je greska i nadam se da nema problema.

A to sto si rec koleginica stavio pod znake navoda, hvala. Tako i treba da bude napisano

0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users