Ćuprija grad | Forum: Autobuska stanica - Ćuprija grad | Forum

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Autobuska stanica

#1 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac
  • Group: Members

Posted 31 July 2006 - 01:32

Mislim-šta reci-ruglo grada ! Od nekada lepe i posećene autobuske stanice i baze jednog od najvecih transportnih preduzeca u SFRJ-Velmortransa, do, sada, propale, ružne i potpuno neiskorišćene stanice i isto tako propalog i zapuštenog Velmortransa !

Da li takva autobuska stanica treba da bude prvo na šta naidju studenti i ostali ljudi sa strane kada prvi put dolaze u Ćupriju, i sta ce onda da pomisle o Ćupriji i nama kada vide ono ruglo od stanice koje ni na šta ne liči !?

Sigurno će pomisliti: "Gde smo mi došli ?"

Čuo sam da je baš u zadnje vreme nešto na stanici malo sredjeno i doterano ali ne znam koliko.

0

#2 User is offline   Smirnoff 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 July 2006 - 01:39

Osisana je trava na parkingu i stavljena rampa gde se naplacuje ulazPosted Image 100 dinara + peronska karta
0

#3 User is offline   Ariana 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 04:30

S t r a s n o !

Zaista, autobuska stanica nam je vec godinama ocajna. Ja i nisam nesto cesto isla tamo, jer kad god sam isla za Beograd cekala sam bus na nekoj od stanica za gradski autobus (znate paracinski autobusi- Euroline). Ali i ti retki odlasci su uvek bili za "nezaborav".

Ovaj forum mozda podstakne nadlezne da malo porade na tome. Dajte sto vise kritika i sugestija, i ko moze neka ih obavesti o jos jednoj "crnoj rupi".

Carpe Diem
0

#4 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 04:47

Osisana je trava na parkingu i stavljena rampa gde se naplacuje ulazPosted Image 100 dinara + peronska karta

Pa moraju da naplacuju da bi proredili guzvu na parkingu. Koliko su pukli ne moze da ih izvadi ni auto-put da pregrade Posted Image .
Lakse se dise
0

#5 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 04:50

Trbalo bi da se skupi neka kinta i da se plati ovima iz NisExpresa da uzmu tu stanicu ako hoce. Samo tako cemo ponovo imati autobusku. Posted Image
Lakse se dise
0

#6 User is offline   Bojan 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 08:01

Ovo je stvarno strasno .. pa zar od onako lepe stanice da se napravi gledano mesto gde ce zivotinje da pasu travu umesto da ljudi cekaju autobuse ..

Ja sam sto se tice autobusa dok sam bio u Srbiji uvek cekao autobus na Slaviji gde sam i ziveo tako da nisam ni obracao paznju gde posle ide autobus ali ovo je stvarno strasno. Posted Image

Bojan Cvjetkovic
0

#7 User is offline   Smirnoff 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 July 2006 - 21:18

Pre par dana sam razgovaro sa jednim koji je jos uvek radnik Velmortransa (jedan od njih 3) i kaze da su zainteresovani mnogi da kupe Cuprisku autobusku stanicu cak i Lukoil

0

#8 User is offline   Bojan 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 23:10

E to je dobro .. makar neka neko kupi to i da se to malo uredi da na nesto lici
Bojan Cvjetkovic
0

#9 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 01 August 2006 - 01:59

Autobuska stanica, odnosno citav Velmortrans, su u fazi priprema za privatizaciju. Medjutim, u ovom preduzecu ima nekoliko struja ciji se interesi sukobljavaju. Nazalost, svi misle da su tamo ostavili najbolje godine svog zivota, pa da samim tim i polazu neka prava na ovu firmu.
0

#10 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 01 August 2006 - 03:06

Pre par dana sam razgovaro sa jednim koji je jos uvek radnik Velmortransa (jedan od njih 3) i kaze da su zainteresovani mnogi da kupe Cuprisku autobusku stanicu cak i Lukoil

Za Lukoli znam, planiraju da se tu nadje generalni servis njihovih kamijona za taj regijon, to je ok, ali oni nece da se bave prevozom putnika. Doduse ni Velmortrans se ne bavi Posted Image .
Lakse se dise
0

#11 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 01 August 2006 - 23:19

Zasto da ne budu zainteresovani-lokacija je dobra-izmedju Beograda i Niša i ima dobar strateški položaj samo sto je toliko propala i plus te struje, tako da ce sve to oko prodaje i privatizacije stanice tesko ici !
0

#12 User is offline   cvetko 

• Forumash starosedelac

Posted 02 August 2006 - 00:48

Nasu stanicu je posle promena 5 oktobra trebao da kupi Mercedes ali do tog dogovora nije doslo iz vec svima nama poznatih razloga.Ulaz na parking se sada naplacuje 20 dinara po satu ali opet ne toliko uspesno jer svi parkiraju pored puta.Nadam se da ce neko da ih otkupi pa de je barem malo srede.
0

#13 User is offline   Smirnoff 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 02 August 2006 - 01:08

[QUOTE=Volly]Autobuska stanica, odnosno citav Velmortrans, su u fazi priprema za privatizaciju. Medjutim, u ovom preduzecu ima nekoliko struja ciji se interesi sukobljavaju. Nazalost, svi misle da su tamo ostavili najbolje godine svog zivota, pa da samim tim i polazu neka prava na ovu firmu. 

Potpuno si upravu  ima i previse struja od kojih svaka vuce na svoju stranu. Bilo je vise pregovora sa samim rukovodstvom  preduzeca, ali izgleda da nije ,,pogodjena,, cifra, tako da su svi razgovori pali u vodu i sada se ceka rec agencije za privatizaciju

0

#14 User is offline   Alkar 

• Forumash starosedelac

Posted 02 August 2006 - 02:46

[quote name='DR. IVAN] Zasto da ne budu zainteresovani-lokacija je dobra-izmedju Beograda i Niša i ima dobar strateški položaj samo sto je toliko propala i plus te struje' date=' tako da ce sve to oko prodaje i privatizacije stanice tesko ici ![/QUOTE']

Ma, lokacija je najbolja. Ni jedna stanica u Srbiji nema takav polozaj u odnosu na auto-put. Videli ste na primerima drugih privatizacija, kada se pojavi ozbiljan kupac nista ne moze da ga spreci da kupi. Mercedes verujem da moze da otkupi celu Cupriju, a ne Velmortrans. Lukoli takodje, prema tome mislim da se kupac jos uvek nije pojavio, da su sve to price rekla kazala i nase puste zelje da nam u Cupriji recimo radi jedan Mercedes. Ej bre,... Mercedes... u Cupriji, pa gde ces lepse. Kada neko resi da kupi poslace ljude da pogledaju i procene stanje, to u Cupriji ne moze da se sakrije. Sacekacemo mi jos na tako nesto. Mislim da kupca treba traziti u prevoznickim firmama u Srbiji (NisExpres, Lasta...), mada bi stravno bilo lepo kada bi doslo neko svetsko ime. U svetlu skorasnjih dogadjaja moram da dodam i da pitam. Posmatrajuci odavde sve vise sticem poverenje u Agenciju za privatizaciju, pogotovo posle Mobi 063, i najave Gasproma o ulaganjima. Da li gresim?
Lakse se dise
0

#15 User is offline   zlatko 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 02 August 2006 - 15:32

Mislim-šta reci-ruglo grada ! Od nekada lepe i
poseæene autobuske stanice i baze jednog od najvecih transportnih
preduzeca u SFRJ-Velmortransa, do, sada, propale, ružne i potpuno
neiskorišæene stanice i isto tako propalog i zapuštenog Velmortransa !

E kako je to bilo pre 30 godina kad je napravljeno Posted Image

Autoput nije bio ovakav, nije se naplacivalo, u stvari nije ni bio
pravi autoput, bile su samo dve trake. Tu su stajali svi autobusi koji
su polazili put Beograda, od Ohrida pa do paracina iz bilo kog mesta da
je kretao za Bgd tu je svracao, jer je to bila najbliza autobuska
stanica autoputu. Za sever ili jug si imao cesce polaske nego u
medjugradskom saobracajuPosted Image

A da, u pocetku se nije naplacivala ni peronska karta ni parking i opet
je sve funkcionisalo, do duse za parking onda nije bilo problema jer je
automobila bilo veoma maloPosted Image

Ne secam se samo koje je godine tacno sagradjena. Zbog nekih detalja
secam se da u jesen `74 jos nije bila sagradjena, i da je jos stanica
bila u centru gde je sad Merkator  i parking, ali mislim da je `77
u prolece vec postojala. Znaci ipak 30 godina Posted Image

zlatko38931.607337963
=============================

http://

=============================
0

#16 User is offline   Guests1320741052 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Guests

Posted 02 August 2006 - 21:48

[QUOTE=zlatko] [QUOTE=DR. IVAN]

Ne secam se samo koje je godine tacno sagradjena. Zbog nekih detalja secam se da u jesen `74 jos nije bila sagradjena, i da je jos stanica bila u centru gde je sad Merkator  i parking, ali mislim da je `77 u prolece vec postojala. Znaci ipak 30 godina
[/QUOTE]

Sigurno je i kasnije jer se ja secam te autobuske kod Merkatora a '76 sam godiste!!!

0

#17 User is offline   snik 

• Member
  • PipPip

Posted 02 August 2006 - 23:28

Ja licno mislim da je dobro sto je uopste zapoceta ova tema.Ne slazem
se sa nekima kojima je SKUP parking na Autobuskoj stanici?Do juce je
svako mogao da radi sta hoce ali danas kada se parking placa 20din po
satu mnogima je skupo.Pa ako ih nije sramota neka parkiraju na
ulici.Neki ljudi od tih 20din primaju platu?Da li je neko od ovih
kriticara Uradio nesto za nekoga?U smislu da je zaposlio nekog radnika
i da mu daje platu sa tim da ga je PRIJAVIO.Ljudi ovaj grad mora da
zivi a kako ce ako mi kao gradjani nismo zainteresovani?Ako samo
kritikujemo?
0

#18 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 03 August 2006 - 00:40

Tako je, snik ! Aj krekuj taj internet jos malo pa popij 1 pivo ! Je li a jer znas nekoga ko naplacuje tih 20 dinara na nasoj autobuskoj stanici ?

Ne treba samo da se kritikuje nego treba da se daju konkretni predlozi i ideje.

0

#19 User is offline   Smirnoff 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 03 August 2006 - 01:26

[QUOTE=DR. IVAN]

Ne treba samo da se kritikuje nego treba da se daju konkretni predlozi i ideje.

A sta bi ti dao kao konkretan predlog u vezi autobuske stanice i kome u tom preduzecu?Posted Image
0

#20 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 03 August 2006 - 01:45

Direktoru kompanije Pešiću:

Da se okreči stanica, znaci one glavne prostorije, čekaonica, kancelarije, da se sve to sredi, rasveta, stolarija, da se poprave stakla koja su razbijena ili oštecena, znaci kompletan enterijer !

Da se stanica očisti i dotera kako bi ličila na nešto. Da se tamo spolja srede i lepo obeleže peroni !

A što se tiče Velmortransa i cele stanice mislim da treba da nadju strateskog partnera ili neku firmu za koju ce Velmortrans raditi ! Ako ne mogu da "dovuku" neko svetski poznato ime kao što je Mercedes ili OMV npr. onda bi bilo dobro da ih kupi neko naše jako transportno preduzece koje jos uvek dobro posluje a dobar vam je predlog da to bude Lasta ili moze cak i Eurolin ili ne znam, Bogojević posto oni isto dosta voze po Ćupriji i inostranstvu ! Ma bilo ko samo da neka firma uloži malo para u stanicu i da je osposobi za saobracaj !

0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users