Ćuprija grad | Forum: Psi lutalice - Ćuprija grad | Forum

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Psi lutalice

#1 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac
  • Group: Members

Posted 30 July 2006 - 02:57

U Ćupriji postoji problem velikog broja pasa lutalica na ulicama pa me interesuje kada ce se taj problem rešiti i na koji način ? Evo baš noćas kada sam se vraćao iz grada naišao sam na čopor od jedno 7-8 kučeta i neki od njih su bili baš veliki i to u Cara Lazara ulici pored onih semafora prema pijaci znaci bukvalno u samom centru grada ! I to idu na sred ulice !

I takve scene se često dešavaju u Ćupriji-da čopor sa velikim brojem pasa lutalica slobodno ide ulicama eto i u centru grada a kamoli u nekim sporednim ulicama !

Trebalo je da na onom znaku za zabranu saobraćaja stave da je saobraćaj glavnom ulicom zabranjen i za pse lutalice, he he he ! Samo što bi za njih saobracaj trebalo biti zabranjen svuda i uvek i ne samo na ulici nego i na trotoarima jer ne samo da su takvi kučići opasni za prolaznike pogotovo za decu nego je veoma ružno videti čopor kučića kako ide ulicom !

Da li će se i kada osnovati šinterska služba u Ćupriji (ili tako nešto već postoji) i šta je uradjeno po tom pitanju ?

0

#2 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac
  • Group: Administrators

Posted 30 July 2006 - 08:26

Ja, kao i ceo moj komsiluk, sam prosle godine imao VELIKI problem sa jednim PITBUL dzukelom. Taj je slobodno setao svake noci, i svake noci, PONAVLJAM SVAKE NOCI, u kraju davio po 1-2 kuceta, i to uvek samo muzjake!!
  Pokusavajuci da resim problem - "iztelefonirao" sam da ne slazem sigurno 20-tak tel. brojeva, koje sam dobijao dalje kako sam koga od opstinskih sluzbi zvao.

I odgovor je uvek bio isti: NISMO NADLEZNI !!!!!  "sve Vas razumemo, ali.... Predsednik zabranio nehumano ubijanje pasa lutalica. "

[color= rgb(255, 0, 0);]A da li je humano da se nedajboze umesto onih udavljenih pasa naslo neko dete koje se kasno vracalo iz grada ?[/color]

0

#3 User is offline   cvetko 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 14:00

U pravu si Stecko sto to kazes.I ja imam isti problem.Moji klinci i jedan i drugi idu u Djara Jaksic skolu.Prinudjen sam da zbog tih pasa lutalica obavezno dovozim decu kuci.To je veoma ozbiljan problem ovog grada i mislim da ipak neko u ovom gradu mora biti nadlezan za to.
0

#4 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 14:56

Ti i ja zivimo u istom delu grada, mozda je samo kod nas ovakva situacija?
0

#5 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 16:41

Nije sigurno. Takva situacija je u celom gradu. Njih svuda ima i to idu u velikim čoporima !
0

#6 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac
  • Group: Guests

Posted 30 July 2006 - 20:22

.......imao VELIKI problem sa jednim PITBUL dzukelom....

Auuuuuufffff, sad si me mnogoooooo naljutio sa ovim recima.

Zar su samo Pitbulovi dzukele.
Mozda je Offtopic, ali morao sam da se umesam.
Nemojte da generalizujete rasu na osnovu iskustva o jednom ili nekoliko pojedinacnih slucajeva. Po statistici, vise napada na ljude ili decu imaju takozvani poslovni psi (rotvajleri, dobermani, vucjaci) nego PITOVI.
Prema tome, ko je onda dzukela: Onaj pas koji je dresiran da napada ljude kao ovi prvopomenuti ili onaj pas kome je urodjeno da se bije sa drugim psom - Pitbull.

Naravno da je debilno to sto je vlasnik tog psa pustio na ulicu, isto kao sto bi neko pustio bilo kog velikog psa na ulicu. Po zakonu veliki pas ne sme da se seta bez povodnika na ulici nigde.

Ako zelite mogu Vam malo otvoriti oci u vezi rase Americki pitbull terijer da bi prevazisli neke predrasude o ovim psima, ali je to vec prica za neku drugu temu....
0

#7 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 20:26

U pravu si Stecko sto to kazes.I ja imam isti problem.Moji klinci i jedan i drugi idu u Djara Jaksic skolu.Prinudjen sam da zbog tih pasa lutalica obavezno dovozim decu kuci.To je veoma ozbiljan problem ovog grada i mislim da ipak neko u ovom gradu mora biti nadlezan za to.

Moja cerka isto ide u skolu Djura Jaksic, u 1. razred, i nikada nije imala takvih problema. Npr. da je napadnu psi lutalice. Ostavite taj copor od nekoliko pekinezercica na miru. Naravno da nije humano trovati ili ubijati te zivotinje. Naposletku evropski zakoni nalazu da se ne smeju ubijati psi lutalice, vec da se odvode u azil. prema tome hocete u Evropu ili ne?
0

#8 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 20:28

Nije sigurno. Takva situacija je u celom gradu. Njih svuda ima i to idu u velikim čoporima !

Doktore, da li su te nekad napali ili fizicki povredili ti psi?
0

#9 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 20:52

Jednom davno kada sam išao u vrtić !
0

#10 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 21:35

I od tada imas velikih psihickih trauma kada vidis par pekinezera na ulici.....

I zbog toga treba da ih istrebimo?
0

#11 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 23:43

I od tada imas velikih psihickih trauma kada vidis par pekinezera na ulici.....

SASADIM, mislim da cinizmu i sarkazmu u ovoj temi nema mesta - PROBLEM PSA LUTALICA DEFINITIVNO POSTOJI.

Tvoj pit BRUNAO je nesto drugo.
I ostavi pikinezere po strani !
0

#12 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 30 July 2006 - 23:56

Ohhhhh, izvinjavam se sto sam bio cinican......
Nisam dobro shvatio o cemu se radi.
Decka su napali psi lutalice jos kada je isao u vrtic (hehe, i smesno i zalosno u isto vreme).
Ja sam shvatio da se Dr Ivan sali, kao sto se u vecini njegovih postoma ima dosta sale i ironije.

Nista, bavite se vi problemom PASA LUTALICA, ja imam pametnija posla....
Mozda bi bilo dobro da svako uzme po jednu pusku i da se krene u hajku na te jadne pse.

P.S. Objasni mi sta znaci ovo "Ostavi pekinezere po strani".... Stvarno mi nije jasno....
0

#13 User is offline   stecko1320645110 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 00:02

NO COMMENT.....
0

#14 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 00:06

Koji si ti lik Administratore......

Nekad nemas kometara, a nekad imas previse....

Veoma selektivno pristupas ljudima, sto nije dobro.... (po tebe)...........

p0z
0

#15 User is offline   Guests1320741052 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 July 2006 - 00:20

...kucici po ulicama kaku,AV AV,cipelu sam umazao govancom...
0

#16 User is offline   Volly 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 July 2006 - 00:30

Psi lutalice su neresiv problem. Svi su se trudili i nista. Za njihovo postojanje i razmnozavanje krivi su gradjani.

Njihovo unistavanje nehumanim ili humanim ubijanjem odavno je prevazidjeno. Sada se u bogatim sredinama primenjuje sistem azila za napustene zivotinje, ali on je veoma skup. Primer Beograda.

I u Cupriji je bilo razgovora na tu temu ali, naravno nista.

Treba ih unistiti, bilo kako, pa cak i po cenu da reaguju drustva za zastitu zivotinja, a onda sprovesti rigoroznu kontrolu nad gradjanima koji cuvaju pse.

0

#17 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 00:45

Sasadim, tvoji cinizam i podsmevanje su stvarno besmisleni i bespotrebni ne samo u ovoj temi nego i na celom forumu ! U skoro nijednom mom postu nema te vrste šale i ironije. Ja ovde postove pisem ozbiljno a to sto ih ti vidis drugacije to je druga stvar !

Tema su psi lutalice a ne neki pikinezeri koje si ti izmislio i pomenuo ili pit-bulovi !

Pitao si me ono i ja sam ti lepo odgovorio a ovu temu nisam postavio ovde zbog tog kučeta koje me je odavno ujelo nego zbog realnog problema pasa lutalica koji definitivno postoji u Ćupriji !

Voli i Stecko, u pravu ste. Nije humano ubijati pse koji lutaju ulicama a ispada da je humano kada ti isti psi ujedaju decu koja se vracaju iz skole ili ljude uopšte ! To im je potpuno pogrešna psihologija i filozofija !

0

#18 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 01:03

[quote=Volly]nehumanim ili humanim ubijanjem[/quote]

Kakva su to humana ubijanja..... ?????????
Objasni mi molim te...

[quote name='Volly]Treba ih unistiti' date=' bilo kako[/quote']

Zaprepascen sam da ovakve reci poticu od jednog novinara.

[quote=Volly]a onda sprovesti rigoroznu kontrolu nad gradjanima koji cuvaju pse[/quote]

A objasni na kakvu to rigoroznu kontrolu mislis, sta bi ona podrazumevala?
0

#19 User is offline   sasadim1320741052 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 01:10

Sasadim, tvoji cinizam i podsmevanje su stvarno besmisleni i bespotrebni ne samo u ovoj temi nego i na celom forumu ! U skoro nijednom mom postu nema te vrste šale i ironije. Ja ovde postove pisem ozbiljno a to sto ih ti vidis drugacije to je druga stvar !

Tnuo ili pema su psi lutalice a ne neki pikinezeri koje si ti izmislio i pomeit-bulovi !

Pitao si me ono i ja sam ti lepo odgovorio a ovu temu nisam postavio ovde zbog tog kučeta koje me je odavno ujelo nego zbog realnog problema pasa lutalica koji definitivno postoji u Ćupriji !

Voli i Stecko, u pravu ste. Nije humano ubijati pse koji lutaju ulicama a ispada da je humano kada ti isti psi ujedaju decu koja se vracaju iz skole ili ljude uopšte ! To im je potpuno pogrešna psihologija i filozofija !

Hahaha....

E tek sad si me nasmejao....

Ti pises ozbiljne teme. Pa covece, ja tebe dozivljavam kao nekog nezrelog klinju ako hoces ozbiljno.....

Namerno sam pomenuo pekinezere, jer me bas ti "OPASNI" psi lutalice, od kojih ti imas traume iz detinjstva, a cvetko ne sme da pusti decu da idu sama do skole... podsecaju na pekinezere (po velicini).

Ja se ni od jedne lutalice ne plasim. Plasio bih se kada bih video nekog rotvajlera, vucjaka, dobermana, pa i pit-bula na ulici, ali od ovih malih - ne.

Uostalom, zaboravite ovo sto ja pisem i otkucajte:

NO COMMENT!!!!!
0

#20 User is offline   DR. IVAN 

• Forumash starosedelac

Posted 31 July 2006 - 01:21

Kao prvo ja nisam ni klinac ni klinja a kako ja tebe doživljavam to bolje da ti ne kazem !

Kao drugo ni ja se ne plasim malih pasa ili pikinezera koje ti toliko volis.

A kao trece, ja ovde postavljam sve ozbiljne teme, ne rugam se i ne podsmevam nikome za razliku od nekih ovde i pisem ozbiljno o svim problemima sa kojima se susrece nas grad-Ćuprija !

0

Share this topic:

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users